עוזב? מחליף עבודה? האורים ותומים למעבר חלק

ב- 99% מהמקרים, כנראה שנצליח להוזיל לכם עלויות.. רוצים? השאירו פרטים

מחליף עבודהמחליף עבודה? לא חסרות סיבות למעבר למקום עבודה חדש: העבודה הזמנית לא התאימה לכישורים שלכם, אז החלטתם להתקדם ולעבור למקום שבו תוכלו לנצל את מלוא הפוטנציאל שלכם. או שאולי השכר לא התאים? כך או כך, רגע לפני שאתם עוזבים ומתחילים בדרך המקצועית החדשה שלכם, אתם צריכים לשים לב לזכויותיכם. כך תוכלו לקבל את כל המגיע לכם ולהמשיך בדרככם בראש שקט.

מי אמר "לא" למי?

בענייני זכויות עובד-מעביד חשוב להבדיל בין שני מצבים, מצב שבו המעסיק מפטר אתכם ומצב בו אתם מחליטים לעזוב את מקום העבודה. נתחיל מזה שהן המעסיק והן העובד מחיובים בהודעה מראש לפני הפיטורין/ התפטרות בהתאם לוותק של העובד. במקרה שבו המעביד מפטר את העובד, הוא מחויב לשלם פיצויים ומענק לפרישה. כמו כן, בתקופת ההודעה המוקדמת המעביד ממשיך לשלם לעובד שכר מלא, אך ללא התנאים הסוציאליים. במקרה שבו החלטתם להתפטר, לא תהיו זכאים לפיצויים בדרך כלל, אלא אם כן חתמתם עם המעסיק על חוזה לחוק פיצויי פיטורין בהתאם לסעיף של הערה בתנאי העסקה.

מה עושים עם כספי הפיצויים

ברגע שאתם מקבלים את כספי הפיצויים לידכם, עומדות בפניכם כמה אפשרויות. ראשית, תוכלו לצרף את הכסף לחסכונות הפנסיוניים שלכם, ועל ידי כף להגדיל את הקצבה החודשית שתוכלו לקבל אחרי הפרישה לפנסיה. האפשרות השנייה היא להשאיר את הכספים, כך שאליהם יצורפו כספי פיצויים עתידיים. האפשרות השלישית היא למשוך את הכספים במזומן, אך היא אינה מומלצת משום שהיא תצמצם את כמות הכסף שיש לכם בהפקדות הפנסיוניות ב-40%.

אילו מסמכים צריך למלא בעת עזיבת העבודה?

ועכשיו אנחנו מגיעים לניירת. בשלב הראשון, חשוב לקבל "מכתב שחרור" מהמעסיק. מכתב זה נועד למנהלי קרן ההשתלמות ולמנהלי החיסכון הפנסיוני, והוא משמש להעברת בעלות על ההפקדות מהמעסיק למעביד. כמו כן, על המעסיק למלא טופס 161 ולהודיע למס ההכנסה על הפסקת העבודה. חשוב למלא את הטופס בתוך 15 ימים מהמועד שבו הייתם צריכים לקבל את הפיצויים. בשלב הבא, אתם ממלאים טופס 161א שבו אתם מורים למעסיק מה לעשות עם כספי הפיצויים ועם מענקי הפרישה. כאמור, כדאי להשאיר את הכספים בתוך הקרן הפנסיונית.

ומה עם דמי ההבראה ופדיון ימי חופש?

בעת עזיבת מקום העבודה, אתם זכאים לקבל חלק יחסי מדמי ההבראה שלכם, בהתאם למספר החודשים שבהם עבדתם בשנה הנוכחית. כמו כן, אם נשארו לכם ימי חופשה עד תום העבודה, אתם זכאים לפדות אותם בכסף והמעסיק אינו רשאי להכריח לקחת ימי חופש.

מחליף עבודה – ההתנהלות מול המעסיק החדש

ברגעי ההתרגשות של הקבלה לעבודה החדשה שלכם, אתם עלולים שלא לשים לב לטפסים שעליכם למלא. אך כבר בעת הקבלה למקום העבודה, יש צורך להקפיד על ארבעת הכללים הבאים:

  • הסכם עבודה – בדרך כלל יבקשו מכם לחתום על הסכם העבודה, ואף יאיצו בכם לעשות זאת. אל תמהרו. קראו היטב את כל הסעיפים ודעו על מה אתם חותמים. לא אחת קורה שעובדים ממהרים לחתום על טופס עבודה ומגלים שהם התחייבו לשנה או שנתיים, אחרת יחויבו בתשלום אלפי שקלים למעסיק.
  • בודקים את תלוש השכר – קיבלתם את תלוש המשכורת הראשון שלכם? זה הזמן לבדוק היטב את כל הסעיפים שלו ולוודא שמופיעות בו כל נקודות הזיכוי.
  • תיאום מס – אם אתם עובדים בעבודה נוספת או שהייתה תקופה מסוימת שבה לא עבדתם, חשוב לבצע תיאום מס. אחרת, תראו הורדות גבוהות במשכורת שלכם.
  • בודקים את החיסכון הפנסיוני – קבלה לעבודה חדשה היא הזדמנות טובה לבדוק אם אתם יכולים להגדיל את החיסכון הפנסיוני שלכם.

ב- 99% מהמקרים, כנראה שנצליח להוזיל לכם עלויות.. רוצים? השאירו פרטים

רוצים להגיב?

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email

כתיבת תגובה